ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Σε αργία ο “δάσκαλος“ που έστελνε χυδαία sms σε 9χρονες μαθήτριες δημοτικού

κεραμέως-σε-αργία-ο-δάσκαλος-που-έσ-579247

Άμεσες ήταν οι κινήσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για την περίπτωση του δασκάλου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών δημοτικού, καθώς ο 48χρονος τέθηκε σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης εις βάρος του.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 48χρονος που αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, δεν θα μπορεί πλέον να πλησιάσει τα κορίτσια της Ε’ Δημοτικού σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ούτε να επικοινωνεί μαζί τους. Όπως υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του, φαίνεται ότι μιλούσε με τουλάχιστον μια από τις μαθήτριες την οποία προσπαθούσε να τονώσει ψυχολογικά λόγω απογοήτευσης που είχε έπειτα από τον χωρισμό της με αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος είναι πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού 13 ετών και ενός 11χρονου κοριτσιού, τα οποία μάλιστα πήγαιναν στο ίδιο δημοτικό σχολείο με τα τρία ανήλικα θύματά. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβωθεί εάν η αρρωστημένη δράση του εκπαιδευτικού είχε περιοριστεί μόνο στις τρεις μαθήτριες ή εάν είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα κορίτσια. Περισσότερα στοιχεία ενδεχομένως να προκύψουν και από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου που βρίσκονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Τα χυδαία SMS στις 9χρονες μαθήτριες: “Θες να γευτείς τα χειλάκια μου;”

Η τοπική κοινωνία στην Ανάβυσσο είναι συγκλονισμένη και οργισμένη, μετά τις αποκαλύψεις για τα ερωτικα μηνύματα που φέρεται να έστελνε ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου σε ανήλικες μαθήτριές του, που δεν έχουν κλείσει καν τα 12 τους χρόνια.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τα οποία οποία παρενοχλούσε σεξουαλικά τις μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού ο 48χρονος προκαλεί αποστροφή. “Μη με λες κύριο με σκοτώνεις”, “Αν ήμασταν διαφορετικές ηλικίες θα ήμασταν σίγουρα ζευγάρι”, είναι μερικές μόνο από τις ανάρμοστο προτάσεις που έστελνε στα ανήλικα κορίτσια συνήθως μέσω Viber ή Skype.

Η δράση του δασκάλου αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες γονέων τριών μαθητριών του στο δημοτικό σχολείο που δίδασκε, προς τις οποίες έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου επιδιώκοντας να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους. “Θες να γευτείς τα χειλάκια μου…”. Το παραπάνω είναι ένα μόνο από τα ανήθικα μηνύματα που είχε στείλει σε μια από τις τρεις μαθήτριες που παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω διαδικτύου ο 48χρονος.

Σε μια άλλη σοκαριστιστική ανταλλαγή μηνυμάτων, ο δάσκαλος στέλνει στην μια 11χρονη: “Πάντως αν ήμουν στην ηλικία σου δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα έφτιαχνα μαζί σου”. Το ανήλικο κορίτσι προσπαθεί να εκφράσει το ότι νιώθει άβολα απαντώντας χαρακτηριστικά: “Με κάνεις και ντρέπομαι κύριε”. Ο 48χρονος όμως δεν πτοείται και συνεχίζει γράφοντας στο επόμενο μήνυμα: “Αλήθεια σου λέω θα ήσουν το κορίτσι μου”.

Τα τρία κορίτσια βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στους γονείς τους και να περιγράψουν την δράση του δασκάλου. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αρχές και ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου