ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι 4 συλληφθέντες για το ναυάγιο στο Πάλαιρο

προφυλακιστέοι-οι-4-συλληφθέντες-για-τ-578952

Προφυλακιστέοι, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν απόψε οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της διακίνησης των 27 μεταναστών μέχρι την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχασαν την ζωή τους 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον ανακριτή Λευκάδας ένας 34χρονος αλλοδαπός, μια 53χρονη και ένας 20χρονος από την Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ένας ακόμη 58χρονος αλλοδαπός, που ήταν ο χειριστής του σκάφους. Μετά τις απολογίες τους εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ακόμη ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης των Σύριων μεταναστών.

Στο μεταξύ τους οκτώ Σύριους μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο στην Πάλαιρο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λευκάδας επισκέφθηκαν ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Αραβανής και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο Κώστας Αραβανής και η Νίκη Φούντα όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που ζήτησαν είναι να μεταφερθούν οι σοροί των συμπατριωτών τους στην Συρία, για να ταφούν.

Επίσης σύμφωνα με όσα δήλωσε η βουλευτής Νίκη Φούντα οι μετανάστες ζήτησαν να παρέμβει στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε ανθρωπιστική βοήθεια στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμη οι μετανάστες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ελληνική βοήθεια και φιλοξενία. Όσον αφορά το ζήτημα της διαμονής τους, όταν θα φύγουν από το νοσοκομείο, αναμένεται να πάρει πρωτοβουλία ο δήμος της Λευκάδας.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου