ΕΛΛΑΔΑ

Ιγνατίου: Παραίτηση Κατσάμπα από το ΔΝΤ

ιγνατίου-παραίτηση-κατσάμπα-από-το-δν-577204

Μέσω του Twitter ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον έγραψε ότι ο Θάνος Κατσάμπας παραιτήθηκε από την θέση του Ελληνα αντιπροσώπου στο ΔΝΤ.

Μάλιστα, ο Ελληνας ανταποκριτής αναφέρει ότι κάτι δεν πήγε καλά στην επίσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη πριν λίγες ημέρες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν και συνάντησε την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν και το συνδυάζει με την παραίτηση του κ. Κατσάμπα.

Αναλυτικά το tweet του: «Παραιτήθηκε ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας. Κάτι πήγε στραβά στη διάρκεια της επίσκεψης Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον…»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida η παραίτηση Κατσάμπα ήταν μάλλον προαναγγελθείσα, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να έχει στο πλάι του στις επαφές στην Ουάσινγκτον, τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του επί κυβερνήσεως του Λουκά Παπαδήμου τον Ιανουάριο του 2012, υπέβαλε ήδη την παραίτηση του αλλά θα παραμείνει στη θέση ως τις αρχές Ιουνίου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου