ΕΛΛΑΔΑ

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για απολυμένους-διαθέσιμους

στην-αρμόδια-επιτροπή-της-βουλής-το-νο-576255

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη συζητείται στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τον «εκδημοκρατισμό της διοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αποκατάσταση των αδικιών».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνει τη επιστροφή στο δημόσιο των απολυμένων και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα τις ρυθμίσεις για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» αλλά και για την πρόσληψη των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή για επεξεργασία και στη συνέχεια θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου θα ψηφισθεί.

Οι ρυθμίσεις αφορούν απολυμένους και όσους βρίσκονται ακόμα σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι συνολικά 3.900 άτομα, ενώ οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που εδώ και χρόνια παραμένουν αδιόριστοι δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου τους, τις 4.000.

Με το σχέδιο επανασυστήνονται οι υπηρεσίες που καταργήθηκαν σε εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων. Επανέρχεται στις παλαιές θέσεις το προσωπικό, εκτός εάν επιλέξει μέσω της νέας κινητικότητας κάποια άλλη θέση από αυτές που αντιμετωπίζουν άμεσες ανάγκες της διοίκησης. Οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου αφορούν σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, τους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίες είχαν καταργηθεί, τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων κ.ά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου