ΕΛΛΑΔΑ

Ελιγμούς σε πολύ χαμηλό ύψος από το πρωθυπουργικό Σινούκ λόγω παρενόχλησης

ελιγμούς-σε-πολύ-χαμηλό-ύψος-από-το-πρω-576069

Στο φως έρχονται άγνωστες λεπτομέρειες της πτήσης του ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα στο Αγαθονήσι, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το ελικόπτερο προχώρησε σε ελιγμούς σε πολύ χαμηλό υψόμετρο για να αποφύγει την απόπειρα παρενόχλησης από τα τουρκικά Phantom F-4.

Όλα έγιναν στις 11.45 το πρωί της Δευτέρας 25ης Μαρτίου, όταν το ελικόπτερο που πλησίαζε το Αγαθονήσι έλαβε εντολή αλλαγής ρότας εξαιτίας των δύο τουρκικών μαχητικών, που είχαν χαράξει πορεία προς την περιοχή. Τα τουρκικά μαχητικά είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Σάμο – Κω και κατευθύνονταν προς το ελικόπτερο. Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ συνόδευαν δύο οπλισμένα ελληνικά F-16, που είχαν απογειωθεί από την 113 Σμηναρχία Μάχης, στο Καστέλλι της Κρήτης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1, το ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από τους Αρκιούς σε υψόμετρο περίπου 600 ποδών, δηλαδή περίπου 200 μέτρα.

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έγιναν 47 παραβιάσεις από 8 μαχητικά τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235, προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τις 29 παραβιάσεις πραγματοποίησαν τα κατασκοπευτικά και τις 18 οι τρεις σχηματισμοί των μαχητικών αεροσκαφών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ

– ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F-16 & 1x2F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : – ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 47( 29 από τα CN και 18 από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : – ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ,ΚΕΝΤΡΙΚΟ KΑΙ NΟΤΙΟAΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου