ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλλονιά: διαλευκάνθηκε το μυστήριο με τη δεξαμενή αποβλήτων στο Φισκάρδο

κεφαλλονιά-διαλευκάνθηκε-το-μυστήρι-575757

Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας μετέβησαν την Κυριακή 5/4/2015 στο θαλάσσιο χώρο, στον Όρμο Έμπλισι, όπου εντοπίστηκε μεταλλική δεξαμενή προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της αυτοψίας και της βιβλιογραφικής έρευνας για την ταυτοποίηση του αντικειμένου καθώς και από την επικοινωνία που είχαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την κατασκευάστρια εταιρεία στην Ινδία, με την εταιρεία για την οποία κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με Πανεπιστημιακούς καθηγητές, προέκυψαν συνοπτικά τα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Η δεξαμενή αποτελεί τμήμα βιομηχανικού εξοπλισμού για εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων με τη μέθοδο της αεριοποίησης.

2. Με βάση τη σήμανσή της, η δεξαμενή δεν φέρεται να περιέχει επικίνδυνες ουσίες ή απόβλητα ούτε να έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά τέτοιων ουσιών.

3. Με βάση την απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας, περιέχει άζωτο σε θετική πίεση, για λόγους διατήρησης – συντήρησης της δεξαμενής.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κρίνουν ότι:

Α) Δεν υφίσταται κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Β) Είναι δυνατή η ανέλκυση, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση της δεξαμενής από τους έχοντες αρμοδιότητα, με συμβατικές μεθόδους και μέσα που χρησιμοποιούνται κατά το χειρισμό οποιουδήποτε περιέκτη αζώτου.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου