ΕΛΛΑΔΑ

Στον Εβρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

στον-εβρο-ο-προκόπης-παυλόπουλος-575382

Το βορειότερο σημείο της Ελλάδας,το Ορμένιο, ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, το πρωί της Μέγάλης Πέμπτης.

Ο κ. Παυλόπουλος, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια για να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατιώτες «Καλό Πάσχα».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των χωριών της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συγκίνησή του για την υποδοχή που του έγινε και τόνισε ότι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι συμβολίζουν «στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία, τη δύναμη και τη θέληση της ειρηνικής συνύπαρξης με τους λοιπούς λαούς».

«Θυμίζω, είστε πολίτες της Ελλάδας, κομμάτι της Ιστορίας της αλλά εδώ και πολλά χρόνια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα.

»Άρα, το χρέος το οποίο υπάρχει απέναντί σας είναι και χρέος των ευρωπαϊκών θεσμών για την οικονομική ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων, τα οποία προκύπτουν και από την παράνομη μετανάστευση, έτσι ώστε, να μπορέσετε να δώσετε αυτό το οποίο έχετε ταχθεί να δώσετε και το οποίο γνωρίζω ότι μπορείτε να προσφέρετε» τόνισε, διαβεβαιώνοντας τους ακρίτες του Έβρου ότι η ελληνική Πολιτεία και η ΕΕ αναγνωρίζουν τον συμβολισμό της παρουσίας τους σε αυτή την περιοχή.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Έβρου.

«Το ποτάμι είναι ευλογία, πλην όμως, το ποτάμι είναι εκείνο που πολλές φορές σάς έχει δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά μην ξεχνάτε είναι εκείνο που σας δίδαξε και μας δίδαξε, και εμένα ως υπουργό Εσωτερικών, πως μπορούμε πέρα και έξω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουμε και όχι μόνο. Να δώσουμε στον τόπο και στον λαό μας αυτό που του ανήκει» σημείωσε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά, κατά τη διάρκεια της θητείας, του την περιοχή.

«Ένα προσκύνημα σε αυτήν εδώ την άκρη, η οποία μάς θυμίζει γιατί πρέπει να αγωνιστούμε και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να υπηρετήσουμε. Όλοι μαζί χωρίς διαφορές, οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία όταν έχουμε να δώσουμε κοινούς αγώνες για τον τόπο και τον λαό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Επόμενος σταθμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων, όπου ευχήθηκε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί, λέγοντας ότι στηρίζουν την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν πρέπει να λησμονάμε, και ιδίως εσείς, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό και γνωρίζουμε το χρέος μας, το χρέος των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και των ελληνικών θεσμών, για το τι πρέπει να κάνουμε για εσάς» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν με την παράνομη μετανάστευση, δήλωσε:

«Τους διαβεβαιώνω ότι από την πλευρά μου, από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών, θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε το έργο τους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις διατάξεις του ευρωπαϊκού Δικαίου, και ιδίως του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, έτσι ώστε, από κοινού, οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιμετωπίσουν και τα ζητήματα παράνομης μετανάστευσης.

Τα οποία, όπως είναι γνωστό, υπό τις παρούσες συνθήκες, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα το πράξουμε σε πλήρη συνεργασία με τους εταίρους μας και με απόλυτη και συνεπή εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου».

Ο κ. Παυλόπουλος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Λήμνο, όπου θα ευχηθεί «Καλή Ανάσταση» σε όσους υπηρετούν στο νησί.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου