ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: Ο κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει τη συνέχιση της φοροεπιδρομής

κκε-ο-κρατικός-προϋπολογισμός-αποτυπ-574094

Ο κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι τα μεγέθη του όπως παρουσιάζονται έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρει ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και σηματοδοτεί την κρατική στήριξη προς όφελος του κεφαλαίου.

Στον κρατικό προϋπολογισμό, συνεχίζει το ΚΚΕ, αναδεικνύεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα οδηγήσουν, όπως υποστηρίζει, σε νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σε χιλιάδες απολύσεις από τον δημόσιο τομέα.

«Μέσα από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας επιχειρείται η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014» σχολιάζει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι θα πρόκειται για μια ανάκαμψη αναιμική και αβέβαιη, βασισμένη στα αποκαΐδια των εργασιακών συνθηκών.

«Τα μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα οδηγήσει στην οριστικοποίησή τους και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου