ΕΛΛΑΔΑ

Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι από πλημμύρες στη Ρόδο

μία-νεκρή-και-δύο-αγνοούμενοι-από-πλημ-571963

Νεκρή ανασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών -μεταξύ Παστίδας προς Κρεμαστή- στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 40χρονη γυναίκα. Αγνοούνται δύο ακόμη άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Ρόδο.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της δεν οδηγούσε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Αγνοούμενοι είναι από τις 4:30 δύο εκπαιδευτικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα 50 και 27 ετών αντίστοιχα. Στο αυτοκίνητό τους επέβαινε και ένας συνάδελφός τους, ο οποίος πρόλαβε να γαντζωθεί από τη γέφυρα που περνά πάνω από τον χείμαρρο και εντοπίστηκε τελικά σώος.

Εθελοντές και πεζοπόρα τμήμα διεξάγουν έρευνα παραπλεύρως του χειμάρρου προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους.

Ένα ακόμα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο πιστεύεται ότι παρασύρθηκε και στην περιοχή Αρχάγγελος. Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν επίσης από ένα ακόμα ΙΧ που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής.

Οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου. Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma, στο οποίο θα επιβαίνει και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική είχε δεχθεί τουλάχιστον 130 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ζημιές στο οδικό δίκτυο σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το το απόγευμα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Η κακοκαιρία (σημειώθηκε επίσης χαλαζόπτωση στις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής) έπληξε το βόρειο τρίγωνο του νησιού, όπου πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα.

Ενδεικτικό είναι ότι η οδός Ηρακλειδών στην Ιαλυσό μετατράπηκε σε ποτάμι με ύψος νερού κοντά στο μισό μέτρο. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου