ΕΛΛΑΔΑ

Διαβουλεύσεις μετ’ εμποδίων Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις

διαβουλεύσεις-μετ-εμποδίων-αρβανιτ-570968

Κρίσιμη για την πορεία των κινητοποιήσεων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρείται η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του πρύτανη του ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη. Μια συνάντηση που εκτιμάται πως μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” για να βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ υπουργείου και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Εξίσου κρίσιμη θεωρείται και η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη που είναι προγραμματισμένη για αργότερα το μεσημέρι, σκιάζεται ήδη όμως από την απόφαση για συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, που έλαβε νωρίτερα η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Συγκλήτου, «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από την αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, αντιμετωπίζει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιβάλλουν την πλήρη αποδιοργάνωση της διοικητικής λειτουργίας του».

Η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι η οριστική διαθεσιμότητα των 48 διοικητικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό με την προηγούμενη προ ενός έτους διαθεσιμότητα άλλων 19 υπαλλήλων, πλήττει τις πιο καίριες και απαραίτητες δομές του Πανεπιστημίου, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα παραμένει τεταμένο καθώς οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων, των οποίων οι διοικητικοί υπάλληλοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα, ζήτησαν ήδη από την Παρασκευή αναβολή, για την ερχόμενη εβδομάδα, της συνάντησής τους με τον υπουργό Παιδείας. Ο λόγος, όπως λέει στο protothema.gr, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσίαρτας είναι ότι η πρόσκληση έγινε τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση στο προεδρείο της Συνόδου, ενώ αυτοί που είναι σε μακρινά μέρη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από το υπουργείο για σήμερα.

Έτσι χθες Παρασκευή ο κ. Αρβανιτόπουλος είδε τους πρυτάνεις του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Πάτρας, ενώ σήμερα συναντάται με αυτούς του ΕΚΠΑ και των Ιωαννίνων και την ερχόμενη εβδομάδα με τους υπόλοιπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου