ΕΛΛΑΔΑ

Λογιστής, δικηγόρος και συμβολαιογράφος αποπειράθηκαν ν’ αρπάξουν την τεράστια περιουσία 86χρονου

λογιστής-δικηγόρος-και-συμβολαιογρά-569874

Την τεράστια περιουσία ηλικιωμένου με άνοια, προσπάθησε να αρπάξει ο λογιστής του, ο οποίος είχε μαζί του στην απόπειρα δικηγόρο, συμβολαιογράφο και την οικιακή βοηθό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ηλικιωμένο, 86 ετών, είχε καταθέσεις ύψους 1.000.000 ευρώ και τα 27 ακίνητα.

Το σχέδιο όμως των εμπνευστών του ναυάγησε όταν, στις 6 Φεβρουαρίου, ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τρεις ημέρες νωρίτερα, ο λογιστής, 59 ετών, προσκόμισε στην τράπεζα δύο εξουσιοδοτήσεις στις οποίες ο 86χρονος, τον εξουσιοδοτούσε για την εκταμίευση επιταγής 10.000 ευρώ, για έξοδα νοσηλείας.

Όταν την περασμένη Δευτέρα ο λογιστής πήγε στην τράπεζα για να να παραλάβει την επιταγή, συνελήφθη.

Κατά την έρευνα της ΕΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του ηλικιωμένου και γνώριζε την οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση, ενώ η 67χρονη συμβολαιογράφος, στις 2 Οκτωβρίου 2016 συνέταξε ειδικό πληρεξούσιο, με το οποίο ο 86χρονος φερόταν να εξουσιοδοτεί ως δικηγόρο του έναν 48χρονο νομικό, προκειμένου να αγοράσει ακίνητο στην Πετρούπολη από μία 50χρονη, συγκατηγορούμενη στην υπόθεση, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.

Σε όλες τις προαναφερόμενες πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η 55χρονη υπήκοος Ουκρανίας, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ’ ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου