ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βρέφος που πέθανε σε βόθρο

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-βρέφος-πο-569777

«Φως» στις συνθήκες υπό τις οποίες το 18μηνο αγοράκι έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε σε ανοιχτό βόθρο, έξω από το σπίτι των παππούδων του, στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει η έρευνα των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλέξει το προανακριτικό υλικό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, όταν η μητέρα του βρέφους κάλεσε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι το παιδί της είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των γονιών της, όπου το είχε αφήσει. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή.

Καθώς δεν υπήρχαν μαρτυρίες που να είδαν το αγοράκι και δεν απέδωσαν καρπούς οι αναζητήσεις στην γύρω περιοχή, οι έρευνες στράφηκαν σε βόθρο που βρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού.

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα με τον πιο τραγικό τρόπο. Με τη συνδρομή πυροσβεστών και τη βοήθεια ειδικού στις αποφράξεις αποχετεύσεων ανασύρθηκε νεκρό το αγοράκι μέσα από το βόθρο.

Από τα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι είχε διαφύγει της προσοχής των παππούδων του με συνέπεια να ακολουθήσει η τραγική κατάληξη.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το παιδάκι το έλεγαν Γιώργο και ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας.

Η γιαγιά, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν ήταν στον πάνω όροφο του σπιτιού και ο παππούς, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ήταν στον κάτω.

Η 37χρονη μητέρα φέρεται να άφησε το παιδί στις 12 μ.μ. στους παππούδες και έφυγε για τον οδοντίατρο. Όταν οι παππούδες αντιλήφθηκαν ότι χάθηκε το αγοράκι, ξεκίνησαν να ρωτούν στη γειτονιά μήπως το είδαν, ενώ στην αρχή, μάλιστα, πίστευαν ότι κάποιος το είχε αρπάξει.

Για αυτό το λόγο δεν ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές καθώς το έψαχναν.

Η μητέρα του ήρθε ξανά στις 12.40 μ.μ. και ξεκίνησε να ψάχνει το παιδί ειδοποιώντας παράλληλα τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, στο φρεάτιο της αποχέτευσης υπήρχαν δύο σίδερα τα οποία βρέθηκαν να είναι λυγισμένα και με αίματα.

Αμέσως όλοι κατάλαβαν ότι το 18 μηνών αγοράκι είχε πέσει μέσα και ξεκίνησε μια αγωνιώδης διαδικασία για την ανάσυρσή του.

Δυστυχώς, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί σοκ και να γεμίζει θλίψη τόσο την οικογένεια, όσο και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes.gr, ο 50χρονος πατέρας του παιδιού είναι οδηγός φορτηγού και επέστρεφε εκείνη την ώρα από την Αθήνα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου