ΕΛΛΑΔΑ

Αρειος Πάγος: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι Μπούκουρας και Γερμενής

αρειος-πάγος-πήραν-προθεσμία-για-να-απ-569501

Με την κατηγορία που είχε αποδοθεί και στους πέντε πρώτους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο τέλος Σεπτεμβρίου, αυτή δηλαδή της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κλήθηκαν σήμερα να απολογηθούν ενώπιον των δυο ειδικών ανακριτριών άλλοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας εμφανίστηκαν στις ανακρίτριες από τις οποίες έλαβαν προθεσμία 15 ημερών για να απολογηθούν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο γραφείο των ανακριτριών και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναμένεται να πα΄ρει και αυτός προθεσμία. Η βουλευτική ασυλία των τριών βουλευτών είχε αρθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Εξω από τον Αρειο Πάγο έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 300 Χρυσαυγίτες σε ένδειξη συμπαράστασης στους βουλευτές, κρατώντας πανό συμπαράστασης στους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό, το οποίο αναγράφει: « Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές». Παράλληλα υπάρχει και ένα δεύτερο πανό μετα πρόσωπα των νεκρών Χρυσαυγιτών, μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα παραπέρα, στην οδό Λουκάρεως, πραγματοποιείται συγκέντρωση αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τάσο Θεοφίλου, κατηγορούμενο για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, που δικάζεται σήμερα.

Για τον βουλευτή Γ. Γερμενή ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του στους ανακριτές προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος κατονομάζει το συγκεκριμένο βουλευτή ως «Ταγματάρχη», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών: «Με έμαθε να σκοτώνω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Εξίσου επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τον Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεση του ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ως πρόσωπο με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακριτές τον Π. Ηλιόπουλο. Πρόκειται για τον βουλευτή που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στη λαϊκή, ενώ φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου