ΕΛΛΑΔΑ

Αμετανόητος ο “δράκος” της Αθήνας που βασάνιζε ιερόδουλες: Τον… καίει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

αμετανόητος-ο-δράκος-της-αθήνας-πο-56941

Αμετανόητος και άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο “δράκος” της Αθήνας, ο οποίος προσέγγιζε γυναίκες -μεταξύ των οποίων και ιερόδουλες– τις λήστευε, τις χτυπούσε με λοστούς, τις μαχαίρωνε, τις βιάζε και τις κρατούσε χωρίς νερό και φαγητό για μέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 40χρονος Βούλγαρος αρνήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες, που του έχουν απαγγελθεί για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γυναικών. Μάλιστα, φέρεται να είπε: “Αρνούμαι να απαντήσω σε όλα. Είμαι γάιδαρος”.
Την ίδια ώρα, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη “καίει” τον πατέρα δύο παιδιών, καθώς αναφέρει ότι είναι ακρως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, βαρύτατα αντικοινωνικός και όχι σχιζοφρενής και οι πράξεις του φαίνονται να είχαν σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα.
Ο ίδιος και ο συνεργός του συνελήθησαν στις 4 Φεβρουαρίου 2020 από άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και αφού τις προηγούμενες 15 ημέρες είχαν σκορπίσει τρόμο στις πιάτσες της Αθήνας.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι δυο δράστες παραβίαζαν άδεια γραφεία ή άλλους πρώην επαγγελματικούς χώρους και στη συνέχεια έκλειναν ραντεβού εκεί με τα θύματά τους, προσποιούμενοι τους πελάτες. Όταν οι γυναίκες πήγαιναν στο ραντεβού, οι επικίνδυνοι κακοποιοί τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν άγρια με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια, προκαλώντας τους, σοβαρούς τραυματισμούς.

Χαρακτηριστικό της βαναυσότητας, με την οποία χτυπούσαν οι δράστες τα θύματά τους, το γεγονός πως σε μια γυναίκα προκάλεσαν κάταγμα στο κεφάλι και ρήξη τυμπάνου, της έσπασαν το αριστερό χέρι και της “μαύρισαν” όλο το σώμα!

Αφού χτυπούσαν ανελέητα τα θύματά τους, οι επικίνδυνοι κακοποιοί βίαζαν αλλεπάλληλα τα θύματά τους, τους έπαιρναν ό,τι χρήματα και προσωπικά αντικείμενα είχαν μαζί τους. Ανάμεσα στα αντικείμενα που τους έκλεβαν, ήταν και κάρτες δωματίων από τα ξενοδοχεία, όπου έμεναν οι γυναίκες. Τις κάρτες αυτές χρησιμοποιούσαν για να μπαίνουν στα δωμάτιά τους, να τους κλέβουν χρήματα και κοσμήματα ή ό,τι άλλο έβρισκαν.

Από το δωμάτιο μιας γυναίκας έκλεψαν και τις πιστωτικές της κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για να “σηκώσουν”από ΑΤΜ το ποσό των 4.300 ευρώ. Και κατάφεραν να το κάνουν αφού έδειραν ανελέητα την κάτοχό τους για να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Και η αδίστακτη δράση τους δεν σταματούσε εκεί. Οι δυο δράστες επικοινωνούσαν με συγγενείς των γυναικών και απαιτούσαν λεφτά για να τις αφήσουν ελεύθερες! Σε μια περίπτωση, μάλιστα, κατάφεραν να αποσπάσουν 1.000 ευρώ.

Μετά απ’ όλα αυτά, άφηναν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα.

Η σύλληψή τους αποδείχθηκε επεισοδιακή, με τους δυο δράστες να αντιστέκονται σθεναρά στους αστυνομικούς! Οι δυο τους, άλλωστε, δεν είναι… άγνωστοι στις αρχές, αφού στο παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου