ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύουν με οριστική… αποβίβαση

κινδυνεύουν-με-οριστική-αποβίβαση-567219

«Εφιάλτης» έχουν καταντήσει τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ για τους οδηγούς των λεωφορείων που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό μαθητών από και προς το σχολείο τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Οι οδηγοί δεν προλαβαίνουν να μετρούν ζημιές, μεγάλες και μικρότερες, μόλις αποβιβάζονται μαθητές από τα λεωφορεία, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να μπαίνουν σε ρόλο… «θηριοδαμαστή» για να τους συνετίσουν.

Τη δυσφορία τους εκφράζουν και άλλοι επιβάτες των λεωφορείων που εξυπηρετούνται από κοινά δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ.

Εκπρόσωποι των οδηγών λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, αγανάκτησαν από την κατάσταση και απευθύνθηκαν στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη.

Σε προσωπική συνάντηση που είχαν μαζί του, του εξέθεσαν την κατάσταση. Κάθε φορά που στο λεωφορείο ανεβαίνουν μαθητές, γίνεται… πανζουρλισμός. Φωνές, πειράγματα, γέλια, αποσπούν τους οδηγούς από την προσοχή που πρέπει να έχουν στο τιμόνι, ενώ πολλές φορές η συμπεριφορά των μαθητών γίνεται ενοχλητική και για τους ίδιους τους επιβάτες που επίσης εξυπηρετούνται από τα ίδια λεωφορεία.

Φαίνεται όμως ότι το κακό δεν σταματά στις φωνές. Σκισμένες ταπετσαρίες, λερωμένες από χυμούς και φαγώσιμα, ακόμη και σπασμένα καθίσματα αλλά και διάφορες άλλες μικροζημιές, αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους οδηγοί, που βλέπουν τους μαθητές να περνούν σαν σίφουνας από τα λεωφορεία και πίσω τους να αφήνουν… «συντρίμμια».

Την καταγγελία τους οι οδηγοί λεωφορείων, απηύθυναν και εγγράφως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οπως ανέφερε ο κ. Δοδοντσάκης, δεν είναι μόνο η περιουσία των ιδιοκτητών λεωφορείων που υπόκειται σε φθορές. Κινδυνεύει και η ασφάλεια όλων όταν μέσα σε ένα λεωφορείο, ο οδηγός δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο τιμόνι, εξαιτίας της φασαρίας που επικρατεί.

Οπως τόνισε άμεσα θα ζητήσει από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να απευθύνουν συστάσεις προς τους μαθητές τους, ενώ αντίστοιχα θα ζητήσει και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να φροντίσουν να συνετίσουν τα παιδιά τους.

«Οι μαθητές θα πρέπει να σέβονται τα λεωφορεία και να φροντίζουν με τη στάση τους να μην ενοχλούν, αφενός για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των ίδιων, αφετέρου για να μην αναγκαστούν οι οδηγοί να καταργήσουν την εξυπηρέτηση των μαθητών, όπως άφησαν να εννοηθεί», σημείωσε ο κ. Δοδοντσάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου