ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ραπτόπουλο- Τον χειροκρότησαν οι εργαζόμενοι της Express Service [εικόνες-βίντεο]

τελευταίο-αντίο-στον-γιάννη-ραπτόπου-566637

Το τελευταίο “αντίο” στον Γιάννη Ραπτόπουλο, στον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα την οδική βοήθεια με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, έσπευσαν να πουν το απόγευμα της Παρασκευής συγγενείς και φίλοι.

Με δάκρυα στα μάτια, ανάμεσά τους και αρκετοί εργαζόμενοι της Express Service, αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ραπτόπουλο που “έφυγε” σε ηλικία 78 ετών. Στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην τελευταία του κατοικία, υπήρχαν στους καθρέφτες δύο σημαίες, μία ελληνική και μία της εταιρείας που ίδρυσε και άλλαξε τα δεδομένα στη χώρα μας.

Από νωρίς, το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης γέμισε με στεφάνια που έγραφαν “καλό ταξίδι” ενώ κατά την έξοδο του από την εκκλησία ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Το “παρόν” για το τελευταίο αντίο, έδωσαν μεταξύ άλλων, άνθρωποι από την πολιτική και καλλιτεχνική σκηνή, επιχειρηματίες και κόσμος που συνεργάστηκε μαζί του.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ραπτόπουλος

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, σπούδασε στην τεχνική σχολή “Ευκλείδης”, ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε ως τεχνίτης στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ΟΑΣΘ).

Στη συνέχεια άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων και στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 ίδρυσε την Express Service, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που συνδύασε Οδική Βοήθεια και Τεχνικό Έλεγχο στην Ελλάδα κι έφτασε να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους και να αριθμεί 72 σταθμούς εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Το 1997, έγινε για σύντομο διάστημα και εκδότης, προσφέροντας 1,2 δισ. δραχμές για να αποκτήσει τις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη” από το συγκρότημα Βελλίδη, τις οποίες πούλησε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ραπτόπουλου έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook, όπου οι εργαζόμενοι στην εταιρείας αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ραπτόπουλο γράφοντας “καλό ταξίδι στον ιδρυτή της οδικής βοήθειας στην Ελλάδα. Η Express Service πενθεί”.

Πηγή: grtimes.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου