ΕΛΛΑΔΑ

Τρόφιμα σε 5.213 οικογένειες

τρόφιμα-σε-5-213-οικογένειες-56544

Είδη βασικής διατροφής, αλλά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, λαμβάνουν 5.213 οικογένειες της Μαγνησίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ). Πρόκειται για συνολικά 9.443 δικαιούχους στον νομό, η πλειοψηφία των οποίων αφορά σε δημότες του Βόλου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Αποστόλη Ζαρκάδα – Βεργή, πακέτα με τρόφιμα και βασικά είδη ανάγκης θα λάβουν στον Δήμο Βόλου, συνολικά 4.341 οικογένειες με 7.934 μέλη.

Ο αριθμός των ωφελούμενων είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα, ακόμη και για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών τους, μετά την υγειονομική και οικονομική κρίση και το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Δικαιούχοι του ΤΕΒΑ είναι οι ωφελούμενοι που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), για το οποίο όμως ισχύουν αυστηρά κριτήρια. Οπως έχουν διαπιστώσει στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών, που ενώ επί της ουσίας είναι δικαιούχοι ΚΕΑ, «κόβονται» από το πρόγραμμα για καθαρά τυπικούς λόγους και ως εκ τούτου αποκλείονται και από το ΤΕΒΑ. Αναζητούν, λοιπόν, τα απαραίτητα για το τραπέζι τους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου τα αιτήματα για εντάξεις νέων δικαιούχων, συνεχώς αυξάνονται.

Η διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η πρώτη για το τρέχον έτος. Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, τυρί φέτα, βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, σαμπουάν, υγρό γενικής χρήσης και μωρομάντηλα.

Οι διανομές

Στον Δήμο Βόλου η διανομή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου. Τα πακέτα θα διανέμονται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 9π.μ. έως 3μ.μ., στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου (κτίριο Κάραγατς, Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη, τηλ. 2421048846 και 2421353140-141).

Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, η διανομή θα γίνει τη Δευτέρα 4 Απριλίου, από τις 10:30π.μ. έως τη 1:30μ.μ., στο πάρκινγκ κάτω από το δημαρχείο Ζαγοράς (τηλ. 24263-50124).

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου η διανομή θα γίνει την Τρίτη 5 Απριλίου, στο κτίριο του ΚΕΓΕ Αργαλαστής (τηλ. 24230 33123, 6975875891), από τις 10 π.μ. έως 2μ.μ.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το διαβατήριο για τους αλλοδαπούς.

Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο υπογραφής.

Τονίζεται ότι οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη της διασποράς του covid-19, που έχουν τεθεί από την κείμενη νομοθεσία.

Για το λόγο αυτό, οι ωφελούμενοι θα προσέρχονται στον χώρο της διανομής μόνο κατόπιν ραντεβού, που θα καθορίζεται από την αρμόδια υπηρεσία και θα ενημερώνονται μέσω sms ή τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα, που έχουν δηλώσει στο ΚΕΑ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και παραμονή των ωφελούμενων στον χώρο της διανομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου