ΕΛΛΑΔΑ

Η ακριβή θέρμανση κλείνει σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα

η-ακριβή-θέρμανση-κλείνει-σχολεία-στη-564221

Με απόφαση των δημάρχων Νάουσας και Φλώρινας αναστέλεται για σήμερα, Τετάρτη, στους δύο δήμους η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου Νάουσας, τα σχολεία κλείνουν «έχοντας υπόψη ταπροβλήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων εξαιτίας της υποχρηματοδότησης, αλλά και την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας».

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις τώρα εγκρίθηκε για τα σχολεία η τρίτη δόση από τις τέσσερις που καταβάλλονται κάθε χρόνο, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου φοιτούν πέντε χιλιάδες μαθητές.

Ο Δήμος Νάουσας ζητά 200.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης στα 54 σχολεία του, όπου φοιτούν 5000 μαθητές

Το ποσό των χρημάτων που διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών είναι συνολικά 312.000 ευρώ- είπε ο κ. Καραμπατζός -και κατανέμεται σε τέσσερις, ισόποσες δόσεις ύψους 78.000 ευρώ έκαστη. “Μέχρι τώρα έχουν έρθει οι τρεις δόσεις των χρημάτων και υπολείπεται η τέταρτη, ελπίζουμε να έρθει πριν τα Χριστούγεννα” συμπλήρωσε.

Σε κάθε σχολείο αντιστοιχεί περίπου το ποσό των 400 ευρώ για να καλύψει κάθε μήνα λειτουργικές δαπάνες (θέρμανση, ΟΤΕ και άλλα έξοδα), επεσήμανε ο κ. Καραμπατζός.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση του δήμου Φλώρινας που αναφέρει πως μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης, σήμερα, Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Επίσης, αρκετά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα, στην Κοζάνη και στην Καστοριά δεν θα λειτουργήσουν με απόφαση των τοπικών περιφερειών.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου