ΕΛΛΑΔΑ

«Σήκωσαν» γεννήτρια βάρους ενός τόνου από αντλιοστάσιο!

σήκωσαν-γεννήτρια-βάρους-ενός-τόνο-562870

Έμειναν ξαφνικά χωρίς ρεύμα δύο αντλιοστάσια που εξυπηρετούν το ένα το δίκτυο ύδρευσης και το άλλο το δίκτυο αποχέτευσης για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Όπως αποδείχθηκε, η βάρους ενός τόνου γεννήτρια είχε κάνει… φτερά!

Η μεγάλης ιπποδύναμης γεννήτρια που περιείχε ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ήταν τοποθετημένη μέσα σε κλωβό που περικλειόταν από συρματόπλεγμα ύψους δυο μέτρων, κοντά στην παραλία του οικισμού της Πλάκας. Αν γινόταν διακοπή στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η. με το οποίο είναι συνδεδεμένα τα δυο αντλιοστάσια, θα έμπαινε αυτόματα σε λειτουργία.

Όμως, άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας του κλωβού και την ξήλωσαν από τη θέση της, πιθανότατα χρησιμοποιώντας γερανοφόρο φορτηγό για να την σηκώσουν και να την μεταφέρουν! Η μυστηριώδης κλοπή την οποία κανείς δεν αντιλήφθηκε, καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. Στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου που ερευνά για να εντοπίσει τόσο τους δράστες όσο και το πανάκριβο μηχάνημα που είναι απολύτως αναγκαίο.

(protothema.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου