ΕΛΛΑΔΑ

Απόντες τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής από τη δίκη

απόντες-τα-βασικά-στελέχη-της-χρυσής-α-562265

Απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές, αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου ξεκινά η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο δικαστήριο έχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Οι εφέτες καλούνται να λάβουν μία ιστορικής σημασίας απόφαση και να κρίνουν αν η Χρυσή Αυγή είναι ένας ναζιστικού τύπου σχηματισμός υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετά πάνω από την περιοχή. Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας, αλλά και έξω από αυτήν. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού.

Συλλαλητήρια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού έφτασαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης προκειμένου να καταθέσουν αίτημα απο κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική είπε στο ΑΠΕ ο κ. Κασιμάτης και εκτίμησε ότι το δικαστήριο θα λάβει θετικά υπόψη του το σχετικό αίτημα του δήμου.

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης στο δημαρχείο Κορυδαλλού, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, αν τελικά το αίτημα του δήμου δεν γίνει αποδεκτό.

Η δίκη, αφού ξεκινήσει, αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.

Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία -και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος- είναι υπόλογη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Κάποιοι εκ των πρώην και νυν βουλευτών, που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι αντιμέτωποι και με άλλες κατηγορίες που αφορούν κυρίως παραβάσεις το νόμου περί όπλων.

Κατηγορούμενοι είναι (με αλαφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαήλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλίας Παναγιώταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Πόπορη, Γεώργιος Ρουπακιάς, Σταύρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλία Σκορδέλη, Γεώργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρήστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιός, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου