ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Παπανικολάου: Επείγον, φασιστικές συμμορίες επιτίθενται σε αντιφασίστες διαδηλωτές

παναγιώτης-παπανικολάου-επείγον-φασ-561968

Mε ένα tweet o Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός, επιμελητής Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που γειτνιάζει με τις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρθηκε σε μια κατάσταση με την υπόμνηση «επείγον».

Γράφει ο γιατρός στο tweet που ανήρτησε γύρω στις 10.20 «ΕΠΕΙΓΟΝ. Κορυδαλλός. Καταγγελίες ΤΩΡΑ πως φασιστικές συμμορίες επιτίθενται άνανδρα σε αντιφασίστες διαδηλωτές αν τους βρίσκουν απομονωμένους».

Από την πλευρά του, την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Οπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Νίκος Ορφανός προπηκαλίστηκε από «κουκουλοφόρους την ώρα που περπατούσε, προκειμένου να μπει στον χώρο της δίκης.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου