ΕΛΛΑΔΑ

Προπηλακισμοί στον Κορυδαλλό και καταγγελίες για επιθέσεις κατά μαρτύρων

προπηλακισμοί-στον-κορυδαλλό-και-κατ-561678

Προπηλακισμοί βουλευτών και επιθέσεις εις βάρος μαρτύρων σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λίγο προτού ξεκινήσει στον Κορυδαλλό η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση. Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μικροένταση σημειώθηκε με την παρουσία του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού. Μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης τον προπηλάκισαν.

Μία ακόμα καταγγελία έγινε και από δύο φίλους του Παύλου Φύσσα. Οι δύο φίλοι του άτυχου μουσικού κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Σολωμού.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, δράστες της επίθεσης ήταν πέντε άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη.

Κατά πληροφορίες, οι δυο φίλοι του μουσικού, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι, κατέθεσαν στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, και ακολούθως θα μεταβούν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιεξουσιαστές, τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδεψε σε ένα κατάστημα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί από τους περίπου 100 αντιεξουσιαστές κρατούν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου