ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

τσίπρας-η-δημοκρατία-δεν-εκβιάζεται-561435

Μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας ότι «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την Δημοκρατία και θα διαρρήξουν την ενότητα της χώρας είναι γελασμένοι» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν σταδιακά οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο.

«Ο τρόπος λειτουργίας της Αστυνομίας αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Όπως τόνισε η Αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και να σέβεται τα ατομικά δικαιώματα.

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στους νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

«Η Αστυνομία θα πρέπει νεα είναι έτοιμη να επέμβει όπου χρειάζεται, να είναι φιλική προς τον πολίτη και να αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές νοοτροπίες και κάθε είδους προκαταλήψεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς άξονες με τους οποίους θα ασχοληθεί η κυβέρνηση: τους όρους εργασίας των αστυνομικών, την εκπαίδευσή τους και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. «Οι τομές θα γίνουν με διαφάνεια, διάλογο και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην παρανομία εντός της Αστυνομίας, μιλώντας για κάθετη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Έκανε, επίσης, λόγο για την ύπαρξη οργανωμένων θυλάκων εντός του Σώματος. «Δεν πιστεύω ότι ο Αστυνομικός δεν πρέπει να έχει πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν είναι όμως ανεκτή η δημιουργία ομάδας που επιβάλλει στην Αστυνομία πολιτικά κίνητρα και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται ριζικά και άμεσα» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου