ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήρια δασκάλων – καθηγητών στις 23 Οκτωβρίου

συλλαλητήρια-δασκάλων-καθηγητών-στ-56039

Κοινά συλλαλητήρια διοργανώνουν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ επισημαίνουν πως οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται.

Κάνουν επίσης λόγο για «χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται στα τμήματα, διάλυση των υποστηρικτικών δομών, καθώς και εργασιακή εξόντωση των εκπαιδευτικών και μισθούς πείνας».

Οι ομοσπονδίες διαμηνύουν πως συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και σε κάθε απόλυση και καλούν:

«εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συστράτευση και διαρκή παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των κυρίαρχων τάξεων

»την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία τον μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

»όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, την απόλυση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων».

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου