ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαρισμένη η 82χρονη που δικάζεται γιατί πουλούσε χόρτα χωρίς άδεια

σοκαρισμένη-η-82χρονη-που-δικάζεται-για-557637

Η Παρθένα Αλχαζίδου είναι 82 ετών. Την πήγαν στο δικαστήριο Κατερίνης καθώς… παρανόμησε. Πουλούσε χωρίς άδεια άγρια χόρτα.

Αναλυτικότερα, η ηλικιωμένη μαζί με δύο άλλες γυναίκες πουλούν κάθε πρωί σε συγκεκριµένο σηµείο της Κατερίνης άγρια ραδίκια, µαρούλια και κρεµµυδάκια που καλλιεργούν στους κήπους τους και αβγά από τις κότες τους.

Όμως, τέτοιες ημέρες, την περασμένη χρονιά, η Αστυνοµία τις συνέλαβε γιατί δεν είχαν άδεια υπαίθριου εµπορίου, ούτε πιστοποιητικά υγείας.

Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο πως, όπως γράφει το Έθνος, επιστρατεύθηκαν δύο περιπολικά για να µεταφερθούν οι γιαγιάδες στο αστυνοµικό τµήµα και εκεί τους επιβλήθηκε πρόστιµο 200€ στην καθεµία.

Η κ. Αλχαζίδου πλήρωσε την επόµενη κιόλας µέρα το πρόστιµο -µισό ποσό-, αλλά πριν από λίγες ηµέρες της ήρθε κλήση στο σπίτι για να παραστεί στη δίκη που θα γίνει µε κατηγορούµενη την ίδια, στις 7 Ιουνίου, στο Α’ Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Κατερίνης.

«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε η ίδια στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη.

«Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Εχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη» λέει στο «Εθνος» ο κ. Αλχαζίδης.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου