ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζουν διοικητικούς υπαλλήλους οι διδάσκοντες της Φιλοσοφικής

στηρίζουν-διοικητικούς-υπαλλήλους-ο-557360

Τη στήριξη του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α έχουν οι διοικητικού υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε αποχή του διδακτικού προσωπικού από το έργο για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου ως εκδήλωση έμπρακτης συμπαράστασης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Αναλυτικά, η απόφαση:

“Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και συζήτησε τις εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων. Κατέληξε στα εξής:

Επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, που είναι ένας αγώνας που αφορά το σύνολο του Πανεπιστημίου, και καταγγέλλει το μέτρο της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού.

Επαναδιατυπώνει τη σταθερή της θέση υπέρ ενός Πανεπιστημίου που λειτουργεί, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις και να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε αυτό να μπορεί να επιτελέσει το υψηλών απαιτήσεων εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του.

Θεωρεί ότι ο μοναδικός τρόπος εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο είναι ο ειλικρινής και απροσχημάτιστος διάλογος μεταξύ του Υπουργείου, όλων των εκπροσώπων του διοικητικού προσωπικού και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, χωρίς αποκλεισμούς, αυταρχισμό και αδιαλλαξία. Εξουσιοδοτεί την Πρόεδρο του Συλλόγου να συμβάλει στην όλη προσπάθεια για τη διεξαγωγή αυτού του διαλόγου.

Κηρύσσει συμβολικά διήμερη (02/12 – 03/12) αποχή του διδακτικού προσωπικού από το έργο του σε ένδειξη έμπρακτης στήριξης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων”.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου