ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο φρενάρει το διάλογο και ζητά να τεθεί σε αργία ο Πελεγρίνης

το-υπουργείο-φρενάρει-το-διάλογο-και-ζ-556493

Την παραμπομπή του Θεοδόση Πελεγρίνη στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το αίτημα να τεθεί σε αργία, ζήτησε το υπουργείο Υγείας – με το αιτιολογικό ότι δεν εκτέλεσε σωστά τα καθηκοντά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, η πλευρά του υπουργείου ανακοίνωσε ότι σταματάει ο διάλογος με τους πανεπιστημιακούς φορείς από τη στιγμή που τα ιδρύματα παραμένουν κλειστά.

Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προκηρύσοντας νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί του Μετσόβιου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα μάλιστα, έληγε η διωρία που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται συνεδρίαση και της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Καυστικός για τη στάση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη εμφανίστηκε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον ως ακατάλληλο και ζητώντας να αποχωρήσει από τη θέση του. “Είναι ντροπή (…) Κρύβεται πίσω από το αξίωμα του” τόνισε, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του.

Στο μεταξύ, συμβολικά διήμερη (Δευτέρα – Τρίτη) αποχή κήρυξε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ένδειξη έμπρακτης στήριξης του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι υπάλληλοι μοιάζουν να είναι διχασμένοι. Ορισμένοι από αυτούς, ήδη από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου είχαν προσέλθει κανονικά στις εργασίες τους.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό, ότι όσοι υπάλληλοι εμμένουν στην απεργία, είχαν ήδη ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης – πριν ακόμη συγκεντρωθούν για τη συνέλευση και την ψηφοφορία σχετικά με την απεργία.

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ήδη από την Παρασκευή διαμηνύσει ότι δεν προσέρχεται σε διάλογος με κλειστά Πανεπιστήμια.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου