ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΜΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας

ολμε-στάση-εργασίας-και-συγκέντρωση-σ-555287

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιεί η ΟΛΜΕ την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, με στάση εργασίας 11πμ – 2μμ και 2μμ – 5μμ (λήξη και έναρξη των δύο βαρδιών), καλώντας και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι, σταθμός ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα).

Αιχμές της κινητοποίησης, που θα γίνει μαζί με γονείς και μαθητές, είναι η διαθεσιμότητα, η έλλειψη καθηγητών από σχολεία, ειδικά σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, Μουσικά Σχολεία και ειδική αγωγή. Επίσης η ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.

Διεκδικεί την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις, να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, ενώ θέτει ως στρατηγικό στόχο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της Ε.Ε. Και του ΔΝΤ.

Επίσης η ΟΛΜΕ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 4/12/2013 στις 12.00 το μεσημέρι. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (6ος όροφος) με θέματα:

  • Οι επιπτώσεις της πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς
  • Στοιχεία από τα προβλήματα που παρουσιάζονται (κενά προσωπικού, συγχωνεύσεις τμημάτων, περικοπές δαπανών και υπηρεσιών, μεταφορά μαθητών κ.λπ.)
  • Η συνέχιση των αγώνων των εκπαιδευτικών.

enet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου