ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριανίδης: Η θυελλώδης ζωή, το σπίτι του Ωνάση και ο μυστηριώδης θάνατος

κυπριανίδης-η-θυελλώδης-ζωή-το-σπίτι-τ-555078

Ευέξαπτος, απαιτητικός με τους συνεργάτες του, ευγενικός στην κοινωνική του ζωή, με επιχειρηματικό διαμόνιο, με μεγάλη τέχνη κοινωνικής αναγνώρισης και ιδιαίτερα γαλαντόμος με το ωραίο φύλο ήταν ο Μανώλης Κυπριανίδης ο οποίος ζούσε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ποιος ήταν ο Μανώλης Κυπριανίδης, ο μυστηριώδης θάνατος του οποίου στην Ελβετία συντάραξε τον επιχειρηματικό – κι όχι μόνο – χώρο; Ο΄Ελληνας επιχειρηματίας που διατηρούσε σχέσεις κι επαφές με πολιτκά πρόσωπα, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στους κοσμικούς κύκλους καθώς είχε ένα διευρυμένο κύκλο κοινωνικών επαφών (αν και τα τελευταία χρόνια ζούσε κυρίως στο εξωτερικό και είχε αποτραβηχτεί από τις κοσμικές εκδηλώσεις), ενώ είχε συζητηθεί ιδιαίτερα όταν αγόρασε το σπίτι – θρύλο που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση στο 38ο χιλιόμετρο Αθηνών Σουνίου για το οποίο αμέσως ξόδεψε εκατομμύρια φτιάχνοντας το από την αρχή. Σε ζητήματα ασφάλειας η βίλλα θύμιζε την Αμερικάνικη πρεσβεία έχοντας σιδερένια αναχώματα στην εξωτερική πόρτα του κήπου, ενώ είχε αναφερθεί ότι δίπλα στην κρεβατοκάμαρά του είχε ειδικό δωμάτιο με πολλές τηλεοπτικές οθόνες που αναμετάδιδαν τις εικόνες τις οποίες έστελναν οι, περιμετρικά του οικοπέδου εγκατεστημένες, αναρίθμητες κάμερες – κρυφές και φανερές στα μάτια του περαστικού.

Το σπίτι – θρύλος του Ωνάση στο 38ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου

Οπως διαβάζουμε στο press-gr, το σπίτι στο 38ο χλμ Αθηνών – Σουνίου ήταν ένα υπέροχο, αρχιτεκτονικά φτιαγμένο από πέτρα σπίτι κοντά στην θάλασσα που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, στο οποίο, μάλιστα, φιλοξενήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 – χωρίς ενοίκιο – ο δικτάτορας, Γεώργιος Παπαδόπουλος. Κάποια στιγμή η off shore εταιρεία, που της ανήκε το ακίνητο, πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη (για να γίνει δικό του το σπίτι και ο 4 στρεμμάτων κήπος που το περιέβαλλε λέγεται ότι ξόδεψε μερικά εκατομμύρια δολάρια). Ευτυχής που αγόρασε το σπίτι «θρύλος», λέγεται ότι κατασκεύασε στα υπόγεια μέχρι και panic room, ένας χώρος που δημιουργείται στα μεγάλα σπίτια ώστε αν υπάρξει κίνδυνος από εισβολείς εγκληματίες να έχουν οι ένοικοι την δυνατότητα να κλειδωθούν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία για την σωτηρία τους. Στο οικόπεδο των τεσσάρων στρεμμάτων είχε τοποθετήσει περιμετρικά κυκλικά σύρματα όμοια με αυτά που είχαν και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεκάδες κάμερες ασφάλειας και συναγερμούς και, βέβαια, πολλούς φρουρούς.

Αυτοδημιούργητος γόνος φτωχής οικογένειας

Ο Μανώλης Κυπριανίδης ήταν γόνος φτωχής οικογενείας εν συγκρίσει με την οικονομική άνεση που απέκτησε μετά το γάμο του με την κόρη της Ευγενίας και Σοφοκλή Φλέγγα, συνιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, Μαρίνα Φλέγγα. Η Ευγενία Φλέγγα υπήρξε σύζυγος και του Γιώργου Κεράνη (ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας) μέχρι το θάνατό του στα 45 του χρόνια. Κάποια δεδομένη στιγμή η εταιρεία βρέθηκε σε οικονομική κατάρρευση. Ο Μανώλης Κυπριανίδης δεν φάνηκε να πληττεται απ’ αυτή. Από κάποια στιγμή και μετά οι ζωές τους με τη Μαρίνα Φλέγγα χώρισαν.

Ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε διατελέσει.πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «ΑΓΕΤ Ηρακλής», θέση από την οποία παραιτήθηκε το Μάιο του 2014 ύστερα από οχτώ χρόνια θητείας. Κάποιοι είχαν αφήσει υπονοούμενα για την αμφιλεγόμενη «σχέση» του με τις συλλογής έργων τέχνης της ΑΓΕΤ χωρίς, ωστόσο, το θέμα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. «Εκνευριζόταν εύκολα και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με τους συνεργάτες του, στην κοινωνική του ζωή, όμως, ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος», λένε στο TheTOC άνθρωποι που τον γνώρισαν.

Η σχέση με τη Μιμή Ντενίση

Ο ίδιος ήρθε περισσότερο από ποτέ στο φως της δημοσιότητας με τη σχέση του με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση το 2010 που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. «Είχαν έρθει μαζί με τη Μιμή Ντενίση στα βαφτίσια του μικρού μας γιου, Φίλιππου, στο Κεφαλάρι και στη δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο της κυρίας Ρόης Αποστολοπούλου», μας λέει ο, γνωστός από το χώρο του pr, Γιώργος Ντάβλας. «Εμεναν μαζί στο ίδιο σπίτι. Λίγο μετά τα βαφτίσια, ο Μανώλης Κυπριανίδης συνόδευσε τη Μιμή Ντενίση σε gala που έκανε στη Σερβία η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. Ο Μανώλης Κυπριανίδης ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και γαλαντόμους με το ωραίο φύλο». Οι ζωές τους, όμως, με τη Μιμκή Ντενίση μετά από λίγο διάστημα ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους.

Ο Μανώλης Κυπριανίδης εθεάθηκε δημοσίως λίγα χρόνια αργότερα με άλλη μία κυρία, ξανθιά και ιδιαίτερα «καλοβαλμένη» όπως μαρτυρούν πηγές, στους θώκους του Ηρωδείου. Τα τελευταία χρόνια, όπως ειπώθηκε, ωστόσο, είχε αποτραβηχτεί από τους κοσμικούς κύκλους και ζούσε στο εξωτερικό.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου