ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες χαμένα ραντεβού για τα άτομα με αναπηρία λόγω της απεργίας των γιατρών

εκατοντάδες-χαμένα-ραντεβού-για-τα-άτ-553755

Μια «παράπλευρη απώλεια» της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναδεικνύει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Πρόκειται για τα εκατοντάδες ραντεβού που ακυρώνονται καθημερινά και στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), όπου επίσης συμμετέχουν γιατροί του Οργανισμού.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, να επιβαρύνει δραματικά τα άτομα με αναπηρία, που εξαρτώνται από τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, προκειμένου να λάβουν επιδόματα ή άλλα βοηθήματα.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά ακυρώνονται 850 ραντεβού στα ΚΕΠΑ. Εάν, δε, αναλογιστεί κάποιος ότι ούτως ή άλλως οι επιτροπές στα ΚΕΠΑ στελεχώνονται μετ’ εμποδίων, ενώ συνεδριάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις με ρυθμό… χελώνας, με αναμονή από 6 μήνες έως και 2 χρόνια, αντιλαμβάνεται την εμπλοκή που προκαλεί στη ζωή της ιδιαίτερης αυτής ομάδας πληθυσμού.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία -η οποία γιόρτασε χθες την Παγκόσμια ημέρα της- απευθύνει έκκληση προς τους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που έχουν οριστεί μέλη των Επιτροπών των ΚΕΠΑ, ζητώντας τους να στηρίξουν τα άτομα με αναπηρία και να παραστούν στις επιτροπές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου