ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσόγονος: Δημοψήφισμα αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχουμε συμφωνία

χρυσόγονος-δημοψήφισμα-αν-μέχρι-τις-11-553576

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέσα στον Μάιο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση, τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, εκτιμώντας πως ένα «όχι» των πολιτών στο ερώτημα αν δέχονται τη συμφωνία, νομιμοποιεί την κυβέρνηση για ρήξη.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, «άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε» ανέφερε.
Ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ, «τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε». Αυτά «δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα, άρα πριν φθάσουμε στον Ιούλιο Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διατύπωση ενός δημοψηφίσματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ μιας διατύπωσης κοντά στο «συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε να ληφθούν τα μέτρα εκείνα τα οποία ενδεχομένως απαιτούν οι δανειστές», διασαφηνίζοντας πάντως ότι ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα «ακραίο και απευκταίο ενδεχόμενο» και πως «το plan A είναι να συμφωνήσουμε σε κάτι που θα είναι βιώσιμο και για εμάς και για εκείνους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου