ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βρετανικό «μπλόκο» στις πτήσεις για Σκιάθο και άλλες περιοχές

νέο-βρετανικό-μπλόκο-στις-πτήσεις-γ-551755

«Σκωτσέζικο ντους» από τη Μεγάλη Βρετανία, με τον χρόνο έναρξης των πτήσεων να παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό, ενώ η μία δυσάρεστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη και την TUI να συνεχίζει την αναστολή πτήσεων σε ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Σκιάθος, μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Συνεχίζεται το κλίμα αβεβαιότητας στη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, γενικότερα, με φορείς και επαγγελματίες να εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ υπογραμμίζουν ότι «το μεγάλο στοίχημα για φέτος είναι οι Βρετανοί τουρίστες».

Σε ασφυκτικό κλοιό οι επιχειρήσεις του τουρισμού, δεδομένου ότι οι Βρετανοί τουρίστες κατέχουν την «μερίδα του λέοντος» στον εισερχόμενο τουρισμό, με τους επαγγελματίες των νησιών να παρατηρούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Παρά τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες από ελληνικής πλευράς ούτως ώστε η χώρα να περάσει στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας, με τελευταία τη συνομιλία Μητσοτάκη – Μπόρις Τζόνσον, οι ενέργειες της TUI δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας νέο γερό «χτύπημα» στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Βρετανική ανακοίνωσε την ακύρωση μίας σειράς ταξιδιωτικών πακέτων που αφορούν δημοφιλείς προορισμούς από την Ελλάδα και όχι μόνο, λόγω «αβεβαιότητας» από την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Όσον αφορά τη χώρα μας, μέχρι τις 4 Ιουλίου ακυρώνονται ταξιδιωτικά πακέτα και πτήσεις: Στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, τη Μύκονο, την Πρέβεζα, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Σκιάθο.

Τοποθεσίες όπως η Χαλκιδική, η Θάσος και Ζάκυνθος, αφαιρέθηκαν από τη λίστα της TUI, δίχως το γεγονός αυτό να μειώνει το νέο βρετανικό «χαστούκι» στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και περαιτέρω ψαλίδισμα στις ελπίδες της κυβέρνησης για βελτίωση της οικονομίας μέσω της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, λόγω των διαδοχικών καθυστερήσεων στην εισροή τουριστών από τη Βρετανία και όχι μόνο…

Πλην της Ελλάδας, «κόκκινη κάρτα» από την TUI μέχρι τις 4 Ιουλίου έλαβαν επίσης: η Κύπρος, η Κροατία, η Αρούμπα, η Ιταλία, η Τζαμάικα, η Μάλτα και ορισμένες περιοχές της Ισπανίας. Παράλληλα, μέχρι τις 11 Ιουλίου ακυρώνονται ταξιδιωτικά πακέτα προς τη Βουλγαρία, την Κόστα Ρίκα, το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, το Μεξικό, την Τουρκία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου