ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στο νοσοκομείο Σωτηρία: Εργαζόμενος φέρεται να έβαλε κάμερες στα αποδυτήρια

σάλος-στο-νοσοκομείο-σωτηρία-εργαζόμ-551669

Σοκ προκαλεί η καταγγελία ότι εργαζόμενος στο νοσοκομείο “Σωτηρία” είχε τοποθετήσει κάμερες στα αποδυτήρια και κατέγραφε το νοσηλευτικό προσωπικό την ώρα που άλλαζε ρούχα.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες από τον συνάδελφό τους.

“Ο άνθρωπος ο οποίος είναι στο τμήμα είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής”, λέει ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κώστας Κουτρουμάνος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων, στόχο αποτελούσαν οι γυναίκες νοσηλεύτριες που έτσι κι αλλιώς και ιδίως τώρα λόγω μέτρων κορονοϊού πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου πριν πιάσουν βάρδια ή όταν τελείωναν.

“Εμείς δεν έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε υλικό εμείς, από εδώ και από κει που ρωτάμε, καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οποίο στεκόμαστε στην καταγγελία ενός επώνυμου εργαζόμενου και ισχυρίζεται ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία”, σημειώνει ο κ. Κουτρουμάνος.

Ο καταγγελόμενος φέρεται μόλις εντόπιζε τα θύματά του να ξεκινούσε την καταγραφή, ενώ άγνωστο παραμένει το αν διακινούσε το υλικό της παράνομης καταγραφής.

“Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς, ένα νοσοκομείο Ιστορίας, με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές”, ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου “Σωτηρία”, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να δυσφημήσει το νοσοκομείο.

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: “Δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Μας αναφέρει ότι ο εν λόγω κύριος που μηνύεται έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής.

Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα… ο ίδιος ανάφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου