ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι δημοτικοί αστυνομικοί λόγω… καπνίσματος

επιστρέφουν-οι-δημοτικοί-αστυνομικο-551455

Ο έλεγχος της τήρησης του νόμου περί καπνίσματος ανατίθεται στη δημοτική αστυνομία.

“Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί. Εξαρτάται από την πολιτεία η εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα και αυτό μας κάνει αισιόδοξους”, τόνισε την Τετάρτη στο news.gr, η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή.

“Δεν επαρκούν οι αστυνομικοί και δεν μπορούμε να τους αποσπάσουμε από τα καθήκοντα τους. Είναι ζήτημα ενός μήνα η αποκατάσταση του έμψυχου δυναμικού στη δημοτική αστυνομία. Η αίσθηση που έχω πάντως είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και η αστυνόμευση θα είναι μάλλον περιττή”, δήλωσε η κυρία Μακρή.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία, τόσο για τις αιτήσεις, όσο και για τα δικαιολογητικά για την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες θέσεις μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημειώνεται ότι οι “διαθέσιμοι” έχουν να επιλέξουν τη θέση προτίμησής τους ανάμεσα στις 2.858 θέσεις που έχουν “ανοίξει”, κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία, στα σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, στις υπηρεσίες Δίωξης Παραεμπορίου και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνεται ότι θα παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσοι δημοτικοί αστυνομικοί:

  • δεν υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη,
  • υποβάλλουν αίτηση χωρίς να αναγράψουν καμία θέση προτίμησης και
  • υποβάλλουν αίτηση με περιορισμένο αριθμό θέσεων και τελικά δεν καταλάβουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους (μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας αποτίμησης προσόντων) επειδή σε αυτές διατίθενται υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες κατάρτισης των Πινάκων Βαθμολόγησης Κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων στις νέες θέσεις εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση μετάταξης, ενώ ταυτόχρονα καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στο φορέα υποδοχής, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου