ΕΛΛΑΔΑ

Γκι Φέρχοφστατ: Να τελειώσει το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα

γκι-φέρχοφστατ-να-τελειώσει-το-πελατε-551069

Να τελειώσει το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα κάλεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφστατ, ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Ποταμιού με θέμα τις προοπτικές των νέων στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το Ποτάμι είπε ότι πρέπει να είναι ισχυρό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ενώ για την κυβέρνηση ανέφερε ότι πέφτει στην παγίδα του πελατεία κου κράτους.

Συμπλήρωσε πως η Ευρώπη περιμένει ένα σοβαρό πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, για να τελειώσει το πελατειακό σύστημα, να ανοίξουν οι αγορές και να μπορέσουν οι νέοι να μπουν σε κλειστά επαγγέλματα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι ο κ. Φέρχοφστατ είναι φίλος της Ελλάδας, η οποία χρειάζεται συμμάχους σαν κι αυτόν.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι δεν έχει ειδική πληροφόρηση, αλλά συμπλήρωσε πως θα ήθελε να δει την ιστορία να τελειώνει.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται αμοιβαία συνεννόηση και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τη συνεργασία και των άλλων κομμάτων. «Να συζητήσουμε τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν» είπε χαρακτηριστικά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου