ΕΛΛΑΔΑ

Δε θα διακόπτεται το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

δε-θα-διακόπτεται-το-ρεύμα-σε-ευπαθείς-551019

Συνεργασία από τους δήμους της χώρας ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ώστε να υπάρξει μέριμνα να μην διακόπτεται ή να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το θέμα συζητήθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα ενεργειακά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη μεθαύριο Σάββατο, με συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Στόχος είναι να διαμορφωθούν δίαυλοι επικοινωνίας των τοπικών κοινωνιών με τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ και να αντιμετωπίζονται άμεσα τέτοιου είδους προβλήματα, στις περιπτώσεις που τα συγκεκριμένα άτομα δεν εντάσσονται στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες ήδη η ΔΕΗ δεν διακόπτει την ηλεκτροδότηση ή δεν έχουν κάνει τις σχετικές διαδικασίες, για να ενταχθούν.

Ήδη, χθες η ΔΕΗ κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς, εφόσον περιέρχονται σε γνώση τους περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν γίνονται διακοπές ηλεκτροδότησης:

  • Σε πελάτες που έχουν οποιαδήποτε είδους εξάρτηση από μηχανικά μέσα.
  • Σε πελάτες με κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ) και στους «ευάλωτους» πελάτες.
  • Στο σύνολο των πελατών της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, σε περιόδους που επικρατούν ακραίες κλιματικές συνθήκες (βαρυχειμωνιά, καύσωνας, κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου