ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό λάδι ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

ελληνικό-λάδι-ανάμεσα-στα-καλύτερα-το-549631

Επί τέσσερα συναπτά έτη καταγράφει άνοδο πωλήσεων 40%, πρόσφατα μπήκε στην ρωσική αγορά και διακρίθηκε στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου: Terraolivo 2013 στο Ισραήλ με το βραβείο ’Prestige Gold’, ξεχωρίζοντας για το λάδι του ανάμεσα σε 489 δείγματα ελαιολάδου από 21 χώρες!

Ο λόγος για το “Κτήμα Βασιλάκη”, μια από τις επτά ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία “Made in Greece”, κερδίζοντας όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και το βραβείο στην κατηγορία Αγροτικής Αριστείας. Το βραβείο πηγαίνει κατευθείαν στην τεχνογνωσία της οικογένειας Βασιλάκη ως προς τις οδηγίες που δίνονται σε σχέση με την καλλιέργεια της ελιάς και τον τρόπο παραγωγής του λαδιού. Πρόκειται για μια καθετοποιημένη επιχείρηση, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του αγρού από την καλλιέργεια της ελιάς μέχρι και τη συγκομιδή της. «Για εμάς είναι σημαντική διάκριση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άλλες εταιρείες που διαγωνίζονταν μαζί μας στην ίδια κατηγορία ήταν μεγάλες και αναγνωρισμένες ελληνικές εταιρείες. Για να επέλεξαν εμάς ίσως σημαίνει ότι είχαμε περισσότερα πράγματα να τους πούμε ως εταιρεία. Μπορεί να τους φάνηκε το story μας πιο φυσικό.» είναι η εξήγηση που δίνει στο FortuneGreece.com, η Ειρήνη Βασιλάκη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Παραγωγής του Κτήματος Βασιλάκη.

Το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο του Μανώλη Βασιλάκη στη Νεάπολη Μιραμπέλλου Κρήτης, μια επένδυση 3,5 εκατ. Ευρώ, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα, θεωρείται στολίδι της ευρύτερης περιοχής και είναι επισκέψιμο από το κοινό. Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής μια για το συμβατικό και μια για το βιολογικό λάδι.

Όταν τίθενται σε λειτουργία και οι δύο γραμμές χρησιμοποιούνται 12.000 τόνοι ελιάς την ώρα και παράγονται τέσσερεις τόνοι ελαιολάδου ανά ώρα. Η συγκομιδή γίνεται προσεκτικά, τη σωστή στιγμή ωρίμανσης των ελιών, εξάγεται με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης την ίδια μέρα, και αποθηκεύεται κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου