ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε μαθησιακό «Καιάδα» οδηγούν εξάχρονο αγοράκι με αυτισμό

πάτρα-σε-μαθησιακό-καιάδα-οδηγούν-ε-547972

Απίστευτο ρατσισμό βιώνει μια οικογένεια η οποία έχει ένα αγοράκι το οποίο αντιμετωπίζει μαθησιακής δυσκολίας.

Η προσπάθεια του ζευγαριού να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα, «σκοντάφτει» στην ανευθυνότητα των ντόπιων δήθεν υπευθύνων της α’ βαθμιας εκπαίδευσης και στην αδιαφορία των «αρμοδίων» παραγόντων του υπουργείου

Το αγοράκι – όπως προβλέπει ο νόμος – λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, πρέπει να έχει παράλληλη στήριξη, γεγονός που συνεπάγεται την ύπαρξη ενός ακόμα ατόμου, το οποίο εκτός από τη νηπιαγωγό θα το παρακολουθεί και θα έχει τις απαιτούμενες γνώσεις διαχείρισής του.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί από τις 14 Οκτωβρίου και παρά την ύπαρξη σχετικής εισήγησης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει λύση καθώς η πολιτεία δεν προέβλεψε σχετική θέση για το νομό Αχαϊας!!!

Οι σχετικές αναφορές στη Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης και στη Διεύθυνση του Υπουργείου, έτυχαν κατά τα φαινόμενα από την παραπομπή τους στο καλάθι των …αχρήστων καθώς αντί να δοθεί λύση συνέβη το αδιανόητο.

Οι δήθεν αρμόδιοι να απαιτούν από την εργαζόμενη μητέρα του παιδιού – εάν θέλει αυτό να πηγαίνει στο σχολείο – να πηγαίνει και να κάθεται μαζί του!!!

Το θέατρο του παραλόγου από Αθήνα και Πάτρα συνεχίζεται, καθώς σε μια μοναδική επίδειξη υποκρισίας οι εμπλεκόμενοι αφήνουν γενικά και αόριστα να εννοηθεί, πως εάν και εφόσον υπάρξει δεύτερη φάση τοποθέτησης εκπαιδευτικών για στήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, ίσως δοθεί λύση!!!

Στη χώρα που κινείται στη σφαίρα της …λογικής του..παραλόγου με τα πολλά βγαίνουν αποτελέσματα τοποθέτησης εκπαιδευτικού η οποία ωστόσο δεν αποδέχεται την τοποθέτησή της καθώς ζει στην Αμαλιάδα

Αποτέλεσμα της παράνοιας που διέπει το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή, αλλά και το σύνολο της επικράτειας , είναι πως από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, ένα παιδάκι έξι χρόνων , να στερείται την προσέγγιση της γνώσης, επειδή δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος εκπαιδευτικός, με τους γονείς να βιώνουν έναν αδιανόητο Γολγοθά.

Στα απίστευτα αλλά αληθινά, το γεγονός, πως οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης στην περιοχή – αντί να βρουν λύση -προτρέπουν τους γονείς, να κάνουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου !!!

Στο βασίλειο της τρέλας που έχει δημιουργηθεί με θύματα ένα παιδί και το οικογενειακό του περιβάλλον, το εκπληκτικό της αποστολής προσωρινά στο νηπιαγωγείο των Σελλών μιας κυρίας η οποία δεν έχει ξανά δει ποτέ παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου