ΕΛΛΑΔΑ

Τιμητική διάκριση για τον λοχία που έσωσε την έγκυο μετανάστρια στη Ρόδο

τιμητική-διάκριση-για-τον-λοχία-που-έσ-547243

Το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε στον ΕΠΟΠ λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους την περασμένη Δευτέρα, ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

Στο ναυάγιο είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, όταν το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους 93 μετανάστες διαλύθηκε στη βραχώδη παραλία του νησιού και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε.

Νεκροί ανασύρθηκαν ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα αγόρι περίπου 5 ετών. Το παιδί εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση. Οι μετανάστες ήταν στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία.

«Διέσωσε μόνος του 20 παιδιά, εγκύους γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου, οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων υπαξιωματικών, αξιωματικών, ανθυπασπιστών, εθνοφυλάκων και στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε.

Η έγκυος μετανάστρια από την Ερυθραία, την οποία διέσωσε ο Αντώνης Ντεληγιώργης, γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού, και θα δώσει το όνομα του στο παιδί της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που τους χάρισε τη ζωή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου