ΕΛΛΑΔΑ

Χάος στον Προμαχώνα με ατελείωτες ουρές: Άνοιξαν τα σύνορα και για τους Σέρβους

χάος-στον-προμαχώνα-με-ατελείωτες-ουρ-5471

Για ώρες ήταν εγκλωβισμένοι στα σύνορα της χώρας μας με τη Βουλγαρία εκατοντάδες Σέρβοι, οι οποίοι έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους κυρίως από το Βελιγράδι για να προλάβουν το lockdown που θα ίσχυε από τις 6:00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ενώ έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, εγκλωβίστηκαν μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να περιμένουν πάνω από 4-5 ώρες. Το κλείσιμο λοιπόν τους βρήκε 500 μέτρα πριν εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Εν τω μεταξύ στο σημείο άρχισαν να φτάνουν και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά, ήτοι Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί. Αυτό το γεγονός επέτεινε τις ουρές και το κομφούζιο, ενώ οι τελωνειακοί υπάλληλοι έδιναν μάχες για να διαχωρίσουν τις εθνικότητες.

Τελικά ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς.

Η κατάσταση στη Σερβία

Πριν από λίγες ημέρες, όπως μετέδωσε και η ιστοσελίδα balkaninsight, το Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο Αναφορών προέβη στην αποκάλυψη ότι οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώνοντας από τις αρχές δεν ήταν οι αληθινοί.

Συγκεκριμένα, το BIRN αποκάλυψε πως από τις 19 Μαρτίου ως και την 1η Ιουνίου, ο απολογισμός των νεκρών λόγω κορονοϊού στη χώρα ήταν 632 και όχι 244 όπως είχαν ανακοινωθεί. Παράλληλα, μία άλλη αναφορά κάνει λόγο για 300 κρούσματα ημερησίων στο διάστημα 17-20 Ιουνίου, πολλά περισσότερα από τα 97 κατά μέσο όρο που δίνονταν επισήμως. Το BIRN ανέφερε ότι σε κλινικό κέντρο του Βελιγραδίου πέθαναν στην πραγματικότητα 94 άνθρωποι και όχι 39 όπως ανακοινώθηκε από το κράτος, όπως και σε πολλά ακόμη κλινικά κέντρα της χώρας.

Τις αποκαλύψεις βέβαια έσπευσε να διαψεύσει ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, επικρίνοντας το BIRN και κάνοντας λόγο για μη αυθεντικά δεδομένα, κάτι που έκανε και το υπουργείο Υγείας.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου