ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της ΠΝΠ για τα αποθεματικά

σκληρή-στάση-της-ποε-οτα-κατά-της-πνπ-γι-546746

Την αντίθεση της με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για μεταφορά των αποθεματικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαμηνύει με κάθε τρόπο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας τα μέλη της σε «αγωνιστική εγρήγορση για να μην έρθουν τα χειρότερα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος εκτιμά ότι με τη σχετική ΠΝΠ θα υποστούν οικονομική κατάρρευση κυρίως μικρομεσαίοι δήμοι της περιφέρειας και κατ’ επέκταση θα πληγούν τα αναπτυξιακά και προνοιακά προγράμματά τους.

«Κανείς από τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένος να δείξει την παραμικρή ανοχή σε ενέργειες, κινήσεις ή φαινόμενα που προσομοιάζουν στην πολιτική των μνημονίων ή είναι μέρος αυτής» τόνισε. Κατηγόρησε δε την ΚΕΔΕ για διαλλακτικότητα λέγοντας ότι «ξεκίνησε με επανάσταση, συνέχισε ως στάση και κατέληξε σε σιωπηρή διαμαρτυρία».

Ο κ. Μπαλασόπουλος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του 43ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 530 αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα, οι οποίοι το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Απριλίου, οπότε ολοκληρώνεται το συνέδριο, θα κληθούν να εκλέξουν τα όργανα της Ομοσπονδίας και τους αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου