ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπουτάρης και το μπάνερ που αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία

ο-μπουτάρης-και-το-μπάνερ-που-αναφέρει-543695

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Σκόπια έχοντας πίσω του ένα μεγάλο μπάνερ που έγραφε «Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στα Σκόπια προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της γειτονικής χώρας. Ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε τις οικονομικές, αναπτυξιακές, τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά την εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. Πίσω του βρισκόταν ένα μεγάλο μπάνερ που έγραφε: Economic Chamber of Macedonia δηλαδή Οικονομικό Επιμελητήριο της Μακεδονίας.

Το θέμα ανέδειξε το ιστολόγιο taxalia και προκάλεσε αντιδράσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όταν δέχεται να καθίσει μπροστά από μία επιγραφή που αποκαλεί τα Σκόπια ως Μακεδονία αποδέχεται την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας μας.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σχολίασαν στο thestival.gr ότι ο κ. Μπουτάρης δεν πρόσεξε όσα γράφονταν πάνω στο μπάνερ που είχε πίσω του.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου