ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς διδασκαλία γερμανικών 1.500 τμήματα δημοτικών σχολείων

χωρίς-διδασκαλία-γερμανικών-1-500-τμήματ-543662

Περισσότερα από 1.500 τμήματα σε δημοτικά της χώρας δεν πραγματοποιούνται μαθήματα Γερμανικών, με βάση τα όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Για το ζήτημα αυτό ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Παζάλος είχε συνάντηση με στελέχη από τις Διευθύνσεις Προσωπικού και Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου και με την κυρία Ευδοκία Καρδαμίτση, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκε το ζήτημα των κενών των εκπαιδευτικών της ειδικότητας Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07) καθώς και το νέο φαινόμενο των “εικονικών” αποσπάσεων μονίμων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Παζάλος υπογράμμισε στους συνομιλητές του πως η πρόσληψη 27 αναπληρωτών Γερμανικής στις 5 Δεκεμβρίου 2013 αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα. Θα πρέπει όμως άμεσα όσες από τις 27 θέσεις δεν καλύφθηκαν από τους συναδέλφους να επανακαλυφθούν πριν τις γιορτές, με νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Ο

Αντιπρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε μετέφερε στους υπεύθυνους του υπουργείου την αγανάκτηση των συναδέλφων για τις “εικονικές” αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών. “Δεν είναι δυνατόν κάποιος εκπαιδευτικός να αποσπάται και να μην “αποδεσμεύεται” – αυτή η πρακτική εξοντώνει ψυχικά και οικονομικά τους συναδέλφους, δημιουργεί αδικαιολόγητες τριβές στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δυναμιτίζοντας το απαραίτητο κλίμα ηρεμίας στις σχολικές μονάδες.”

Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας – απαιτούνται τουλάχιστον 150 αναπληρωτές Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07) – δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου