ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε στην πρόβα ο Μάνος Ξυδούς

πέθανε-στην-πρόβα-ο-μάνος-ξυδούς-851206

Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο από την είδηση ότι χθες λίγο μετά τις 10 το βράδυ μεταφέρθηκε νεκρός στο Νοσοκομείο «Τζάννειο» ο γνωστός μουσικός Μάνος Ξυδούς, ψυχή και στιχουργός του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ».
Ο τραγουδιστής έκανε πρόβες και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν, ο καλλιτέχνης είχε φύγει από τη ζωή

Γεννήθηκε στις αρχές του ’50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.
Ως παραγωγός πήρε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου