ΕΛΛΑΔΑ

Καλούν στη ΓΑΔΑ τους απεργούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

καλούν-στη-γαδα-τους-απεργούς-υπαλλήλ-539542

Απόφαση για δύο νέες 24ωρες απεργίες έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας, πάντως, ότι αυτή η απεργία δεν θα περιφρουρηθεί και πως η πρόσβαση στο ίδρυμα θα είναι απολύτως ελεύθερη για τους συναδέλφους τους που θα θέλουν να εργαστούν, καθώς και για διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Η απόφαση αυτή ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» στην έναρξη των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που είχε επιλέξει και η Σύγκλητος για την έναρξη των μαθημάτων.

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί ωστόσο το γεγονός της κλήσης στη ΓΑΔΑ για απολογία, μελών του Συλλόγου εργαζόμενων που ήταν στο προεδρείο Γενικής Συνέλευσης – σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας που παρουσιάζει η “Ελευθεροτυπία”.

Αρχικά η κλήση ήταν για το Σάββατο και μετατέθηκε για το πρωί της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ στις 8.30πμ και στη διαδικασία λήψης σχετικών αποφάσεων συμμετοχής, βρίσκονται αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι σχετικές ανακοινώσεις.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου