ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

έκλεισε-η-συμφωνία-με-τους-θεσμούς-για-539138

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δήλωσε στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση.

Λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ, ή αύριο, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται με αντικείμενο τα εργασιακά θέματα.

Σήμα για τις 20 Μαρτίου

Εδώ να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο θέμα είναι ζωτικής σημασίας στην διαπραγμάτευση και αφορά στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις στα δάνεια, τα “κόκκινα” δάνεια, τις οφειλές στην εφορία, αλλά και τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως προαναφέραμε, το ότι έκλεισε η συμφωνία δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία, όσο το… πώς έκλεισε. Δηλαδή τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Χίλτον για τα παραπάνω ζητήματα, που όπως είναι λογικό ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι Θεσμοί αποχωρούν αύριο, Πέμπτη 09.03.2017 από την Αθήνα, ενώ όλες οι τελευταίες εξελίξεις “δείχνουν” πως κλείνουν οι εκκρεμότητες που αφορούν στο τρίτο μνημόνιο, δηλαδή μέχρι το 2018.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ελληνική κυβέρνηση και Θεσμοί έρχονται πιο κοντά στην τεχνική συμφωνία (σ.σ. staff level agreement) μέχρι τις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του Μαξίμου.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το Eurio Working Group, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

(newsit.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου