ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακή η πρώτη δοκιμή των S-300 στην Κρήτη (Βίντεο)

εντυπωσιακή-η-πρώτη-δοκιμή-των-s-300-στην-κ-537913

Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300.

Τη βολή παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κύπριος ομόλογός του, Φώτης Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα και Έλληνες βουλευτές.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της βολής εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος:

«Παρακολουθώντας την άσκηση, νοιώθω τη σιγουριά ότι η φύλαξη των συνόρων μας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας είναι σε ικανότητα χέρια», τόνισε.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων επισήμανε:

«Η άρτια εκπαίδευσή σας και η ικανότητα συντονισμένης δράσης δείχνει ξεκάθαρα ότι, παρά τους δύσκολους και πιεστικούς δημοσιονομικούς καιρούς, το στρατιωτικό προσωπικό γνωρίζει πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή του για την άμυνα της χώρας». Πρόσθεσε δε, ότι «για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώσατε σε ειδικούς και μη, την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος και την ικανότητα να υπερασπίσετε τον εθνικό μας χώρο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή».

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου