ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόκληση: Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία λέει δημοσίευμα της Sözcü

νέα-πρόκληση-η-ψέριμος-ανήκει-στην-του-537232

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις, τόσο από την πολιτική ηγεσία της χώρας, όσο και από τον εθνικό της Τύπο, ο οποίος με συνεχή δημοσιεύματα, δεν σταματά να υποκινεί ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sözcü έχει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοσή της, το οποίο ανάρτησε και στην ιστοσελίδα της, για την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κάλυμνο και την Ψέριμο, αναφέροντας ότι η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί.

Μάλιστα για να επιχειρηματολογήσει για αυτό, δημοσιεύει και χάρτη που δείχνει την απόσταση από την Ψέριμο μέχρι την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ). Επίσης, γράφει πως η Ψέριμος αποτελεί τουρκικό έδαφος που παρανόμως έχει ελληνική σημαία.

Ο συντάκτης, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, γράφει πως πήγε στο «κατεχόμενο νησί» και χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την επίσκεψή του. Παράλληλα, προσθέτει ότι η Ψέριμος ανήκει στα «18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή».

Ακόμη, στο ρεπορτάζ της Sözcü φιλοξενούντια και δηκώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Ümit Yalım, ο οποίος λέει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε ενώ είναι τουρκικά.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου