ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Ο Κωνσταντίνος επιστρέφει στην Ελλάδα

guardian-ο-κωνσταντίνος-επιστρέφει-στην-ελλά-536944

Για την απόφαση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να επιστρέψει στην Ελλάδα «παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες που έχουν τα “μέσα” αποχωρούν κατά δεκάδες από τη χώρα» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, ο Κωνσταντίνος μετά από 46 χρόνια στην εξορία «εξέπληξε» τους Έλληνες και τους περισσότερους από τους συγγενείς του στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, με την απόφασή του να εγκατασταθεί στην Αθήνα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο.

«Τόσο ο ίδιος όσο και η Άννα Μαρία αποφάσισαν να επιστρέψουν μόνιμα. Ο γιος του Πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Πριγκίπισσα Τατιάνα πήραν την ίδια απόφαση πριν από μερικούς μήνες» δηλώνει στην εφημερίδα μέλος του μικρού κύκλου των φιλοβασιλικών.

O Guardian υπενθυμίζει δήλωση του Κωνσταντίνου πριν από περίπου δέκα χρόνια σε ελληνική εφημερίδα: «Κανείς δεν μπορεί να με κρατήσει μακρικά. Για τόσα πολλά χρόνια ανέβηκαν το δικό μου Γολγοθά, και τώρα είμαι έτοιμος να επιστρέψω».

Η εφημερίδα σημειώνει, ακόμα, ότι στις αρχές του 2013 ο Κωνσταντίνος «στάθηκε τυχερός» και πούλησε το μέγαρο στο οποίο κατοικεί τα τελευταία 30 χρόνια στο βόρειο Λονδίνο προς 9,5 εκατομμύρια λίρες την ώρα που στην Αθήνα οι τιμές των κατοικιών έχουν «βουτήξει» σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να αγοράσει ένα οροφοδιαμέρισμα για 5.000 λίρες στο κέντρο της πόλης.

«Με αυτό το σκεπτικό εκτιμήθηκε ότι ήταν η καλύτερη τιμή για τον ίδιο όχι μόνο να επενδύσει αλλά να επιστρέψει» δηλώνει δεύτερη πηγή της εφημερίδας προσθέτοντας ότι ο Κωνσταντίνος για το λόγο αυτό έχει στείλει ανθρώπους του στην Αθήνα για να κάνουν τη σχετική έρευνα αγοράς.

Σύμφωνα με τον Guardian τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου δεν θα τύχει θερμής υποδοχής από την αριστερά αν και σημειώνει ότι ο ίδιος όποτε έχει ερωτηθεί έχει αρνηθεί ότι έχει πολιτικές βλέψεις.

«Αλλά η νέα βασιλική γενιά των Ελλήνων φαίνεται ότι έχει ξεχάσει το παρελθόν. Ο πρίγκιπας Νικόλαος λέγεται ότι νοικιάζει το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου, του σοσιαλιστή που πλήγωσε τόσο πολύ τον πατέρα του» καταλήγει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου