ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

ανάληψη-ευθύνης-για-την-επίθεση-στο-ατ-536299

Κείμενο με το οποίο αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής αναρτήθηκε στο Indymedia.

Σε κείμενο, το οποίο υπογράφουν οι «αναρχικοί» , οι συντάκτες του ή ο συντάκτης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως με την ενέργεια αυτή δίνεται μία «απάντηση στην αστυνόμευση και στην καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων στις 6 Δεκεμβρίου».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013 επιτεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Περίπου 40 σύντροφοι καταδιώκοντας τους φρουρούς έφτασαν έξω από το τμήμα και πυρπόλησαν την είσοδο, το φυλάκιο και τα υπηρεσιακά οχήματα. Ταυτόχρονα άλλοι 30 σύντροφοι διέκοψαν την κυκλοφορία επί της Χαριλάου Τρικούπη στήνοντας οδοφράγματα. Με το τέλος της επίθεσης αποχωρήσαμε όλοι μαζί χωρίς κανένα απρόοπτο. Κάποια λεπτά μετά το γεγονός ομάδες Δελτάδων εισέβαλαν την πλατεία προσαγάγοντας στην τύχη 84 άτομα παντελώς άσχετα με τα συμβάν, κάτι που κάνουν κάθε φορά που πραγματοποιείται μία επίθεση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ενέργεια έγινε ως μια ελάχιστη απάντηση στην αστυνομοκρατία και την καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων στις 6 Δεκέμβρη.

Επίσης αφιερώνεται στους αναρχικούς απεργούς πείνας και δίψας στις φυλακές Κορυδαλλού,

Χαρίση, Ντάλιο, Καραγιαννίδη, Πολίτη, Μιχαηλίδη

Αναρχικοί».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου